lördag 14 maj 2011

iPad, leksak eller nyttoföremål?


Det ena utesluter inte det andra. Jag är mäkta imponerad över alla användningsområden som inryms i detta lilla mästerverk. Habegäret växer inom mig.
Gissa om jag svalde tre gånger när maken precis hemkommen från New York berättar att han tänkt köpa en iPad i födelsedagspresent men trodde att jag hellre ville ha en väska, och valde det. Favoritdesignern till trots visst blev jag både glad och tacksam men en iPad……hrm. Förlåt kära make!
I grunden är jag en riktig medienörd, älskar bl.a. papperstidningar av alla dess slag och hyser t.o.m. förkärlek till räckviddssiffror. Men inte enbart som siffror utan i kombination med mer mjuka variabler som vilka människorna är och vad som döljer sig i deras huvud.
Alla vi som kommer att leka/arbeta med en iPad lär få våra lystmäten tillfredställda där t.o.m. annonserna är verkliga och inbjudande och ändar i någon form av handling. Kanske i en webshop.
Undrar just hur många minuter gemene man kommer att lägga per tidning i iPaden? 
Det kommer nog vida överstiga gamla genomsnittstider runt 30 minuter som dagstidningar i papper höll.
Det måste ju å andra sidan innebära att man äntligen kan ta bra betalt för annonser igen och att prissättningen kan differentieras beroende på hur långt man lockar läsaren in i köpprocessen.
Uppdateringarna sker i realtid och helt plötsligt är nyheter verkligen vad ordet säger, nyheter.
Och ger inte annonserna direkt effekt så går det kvickt att ändra erbjudande.

Kan man annat än beundra Apple som är så duktiga. De har lyckats med bedriften att lära oss konsumenter att betala både för innehåll och hårdvara. Vad sedan tidskrifter och tidningar får betala för placering i iPaden vågar jag inte ens spekulera i.

Lyckans den som placerat i ett av världens främsta varumärken, Apple.

Kristina Cohn Linde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar