tisdag 7 juni 2011

Man, kvinna, ung eller gammal från Göteborg, Stockholm eller Kina. Spelar roll?

Vi har alldeles nyligen avslutat Marknadsföringens Dag med fyra superintressanta föreläsare i kombination med en spännande minimässa. 
Föreläsarna  som talade till temat "Global utblick - lokal insikt - nya affärsmöjligheter" var Jan Eliasson, Mats Lindgren Kairos Future, Olle Victorin F & B samt Gustav Martner på C P + B.
Man behöver inte vara mästare i "finn fem fel" för att förstå vad som var galet här.
Bara män!
Förra årets Marknadsföringens Dag bestod av föreläsare, kvinnor och män alla från Stockholm.
Vad det beträffar geografiskt ursprung måste jag erkänna att jag inte ansträngt mig alls trots att jag fick lite skäll av en arg, göteborgsk socialamedier-strateg.
För mig är det helt ointressant om du kommer från Haparanda, Göteborg eller Shanghai , är kvinna eller man men självklart är det ju så att en mix av olika människor med olika erfarenheter är det allra bästa.
Sorgligt nog så ansträngde jag mig en hel del för att engagera kvinnliga föreläsare utan att lyckas i år till Marknadsföringens Dag.
Sorgligt för att vi över huvud taget ska behöva tänka i dessa banor och sorgligt för att det faktiskt är lättare att attrahera män än kvinnor att föreläsa på denna typ av event.
Snart är det höst. Visst är det härligt?
Mörkare morgnar och kvällar och lite regn och blåst.
DÅ ökar vi tempot och innehållet i MiG´s arrangemangsutbud .
Allt för att ge dig extra lust att lära nytt och skapa möjligheter i det göteborgska nätverket som kan ge resultat långt utanför nuvarande gränser.
Ett exempel på det är Konvent Framtid 2011 på Svenska Mässan den 30 september.
Föreläsare som är klara  i dagsläget är Johan Stael von Holstein, Joakim Jardenberg ansedd av många som den främste inom sociala medier,  Anna Stenberg f.d HRdirektör på MTG, grundare av Women Executive Search samt Stellan Tengroth författare av boken "Tillväxt till döds".
P.S Jag har ett par ytterligare otroligt inspirerande kvinnliga föreläsare på gång.....D.S
Missa inte denna heldag på Svenska Mässan.
Vill du dessutom ställa ut på minimässan till det facila priset av 4 900:- exkl. moms är du välkommen att kontakta oss på MiG.
Njut av solen och den underbara årstiden!!!
Kristina Cohn Linde
Vd, Marknadsföreningen i Göteborg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar