söndag 11 september 2011

Livslångt lärande i ständig förändring

Antingen ser man den oförtsägbara verkligheten med positivt nyfikna ögon eller så väljer man att bistert konstatera att ingenting blir som man tänker sig. För så är det ju.
Vad kan då vara bättre än att först och främst utveckla sitt eget tänkande.
Att tänka tankar du inte tänkt förut förutsätter att du göra saker du aldrig gjort förut.
Att du möter människor i situationer som du ens inte visste var möjligt.
Att göra det oväntade som slår dig själv och inte minst din omgivning med häpnad.
Det är då de nya tankarna infinner sig.
Egentligen är det märkligt att så många förändringar lamslår oss med förvåning och ibland gör oss helt oförmögna att agera.
Inte helt sällan borde man förstått att en förändring var i antågande om man tänkt och agerat lite utanför den egna boxen.

Vem kunde ens ana för ett antal år sedan att Sverige skulle stoltsera med en trio DJ´s vid namn, Swedish House Mafia med inkomster på flera hundratusentals kronor för en nattspelning.

Eller att en kommunistisk enpartistat inom kort spås vara världsledande med en kapitalistisk ekonomi .
Utmaningarna finner vi inte I det förväntade.
Utmaningarna som gör skillnad finner vi i situationer och bland människor som har driv, engagemang och en nyfiken framtidstro.
Det är dem vi borde söka och finna.

Rådet är enkelt, umgås med rätt människor.
Då menar jag inte människor som traditionellt ansetts vara rätt utan människor som vill, vågar och bryr sig.
Dessa människor finner man överallt och jag vågar lova att vi har många bland oss i MiG och inte minst på Konvent Framtid den 30 september.

Den 30 september arrangera MiG, Marknadsföreningen i Göteborg en heldag med intressanta föreläsningar och minimässa – Konvent Framtid 2011 på Svenska Mässan I Göteborg.

Där kan du lyssna på Johan Stael von Holsteins och hans version om en fantastisk framtid, Internet 3:0 som kommer att bli världsförändrande. Igen.

Joakim Jardenberg, förändringsföreträdare, framtidskramare och debattör i allt som rör sig runt gamla, nya, digitala och sociala medier.

Anna Stenberg fd. HR-direktör på MTG och grundare av rekryteringsföretaget Women Executive Search ger insikter om framtidens ledarskap och hur du tillvaratar potential med ett lönsamhetsperspektiv i centrum.

Pernilla Jonsson, doktor på Kairos Future beskriver hur kartläggning av miljontals bloggar ger kunskap om passionerade konsumenters beteende. Ovärderligt för framtidssäkrade marknadsstrategier.

"Tillväxt till döds" är titeln på Stellan Tengroths bok som vi kommer att få en inblick i för att väcka eftertanke och ge egna reflektioner.

Alla pratar 3-D igen! Andreas Krona, salesmanager & Co-owner på ColorCode 3-D Aps ger en kort inblick i hur 3-D kan användas för att stärka den visuella kommunikationen.

Visst är det en härlig insikt vad ett livslångt lärande innebär?

Välkommen till MiG i Göteborg, ett affärsnätverk för dig som vill utvecklas och göra affärer i Göteborgs näringsliv.

Kristina Cohn Linde
Vd, Marknadsföreningen i Göteborg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar